Landskabspleje din gårdhave

Terassit toimivat talon sisätilojen olohuoneiden laajennuksina. Ne toimivat peileinä ja heijastavat talon sisäpuolta. On tärkeää, että piha on koristeltu ja sen näkeville edustava. Pihan maisemointi on yksi tapa tehdä siitä houkutteleva sitä katsovien silmissä.

Tässä on muutamia vinkkejä terassin maisemointiin helpolla tavalla:

Ulkokello voidaan sijoittaa lisäämään patiolle valoisaa tunnelmaa. Tuulikellot ja musiikkikellot sopivat täydellisesti ulkokäyttöön. Miellyttävien äänien kuuleminen patiolla voi lisätä draamaa maisemaan.

Terassilämmittimiä voidaan käyttää lämmittämään kylmemmällä säällä. Tämä antaa enemmän aikaa viettää pihalla sen sijaan, että viileämmällä säällä viihtyisi talossa.

Terassille voidaan sijoittaa myös ulkokäyttöön tarkoitetut penkit. Penkit toimivat koristeina ja niitä voidaan käyttää vierailijoiden viihdyttämiseen. Vierailla on paikka istua ja nauttia näkymistä sisäpihalle.

Riippumatoja voidaan käyttää myös terassin koristeluun. Riippumatot luovat rennon tunnelman ja toimivat lisäsuunnitteluna maisemapuutarhaan.

Istutuskoneet eivät koskaan saa jättää väliin terassin istuttamista. Terassit toimitetaan aina istuttimilla. Niitä voidaan käyttää kukkien istuttamiseen ja maisemoidun alueen kauneuden lisäämiseen.

Riippuvat kukkaruukut voivat myös lisätä draamaa patiolle. On ripustettuja muovista valmistettuja kukkaruukkuja tai sammaleita, jotka asetetaan teräslangoista tehtyyn kehykseen. Valinta riippuu pihaa sisustavan henkilön mausta.

Sisustusvalaisimia käytetään myös patiolla. Ne lisäävät eloisan vaikutuksen erityisesti yöllä. Valojen avulla kodissa asuvat ihmiset voivat nauttia pihasta illalla.

Vastaa