Tukholmaan vai Tallinaan: Mitä ottaa huomioon risteilykohteen valinnassa?

Osa suomalaisista seilaa vuosittain Viking Linen ja Tallinkin laivoilla Ruotsiin, Maarianhaminaan tai Tallinnaan. Toisaalta monet suomalaiset eivät ole koskaan käyneet esimerkiksi Ruotsissa. Millaisia seikkoja sitten kannattaa ottaa huomioon, jos suunnitelmissa on risteilymatka Tallinnaan tai Tukholmaan.

Tukholman vanhakaupunki vielä kokematta?

Tukholma on houkutteleva risteilykohde Suomesta monista syistä. Kaupunki tarjoaa upean arkkitehtuurin, historiallisia nähtävyyksiä ja kulttuuria. Laivamatka on mukava ja rentouttava tapa matkustaa ja niin sanottu Päivä Tukholmassa -risteily antaa puolisen päivää aikaa tutustua naapurimaan antimiin.

Tukholma tarjoaa herkullista ruokaa, shoppailua, ja monipuolista viihdettä. Vanhakaupunki on historiallinen ja kaunis paikka, jossa monet suomalaiset ovat ihastuneet Tukholmaan niin, että ovat halunneet jopa muuttaa sinne. Myös saaristo ja vesireitit ovat kauniita, ja voit samalla nauttia luonnosta.

Tukholmassa on myös paljon lastenystävällisiä kohteita. Joten lapsiperheille Ruotsissa käyminen, Djurgården ja risteily ovat erinomainen paketti. Tukholma tarjoaa unohtumattoman risteilykokemuksen myös pariskunnille. On hyvä muistaa, että laivoilta löytyy myös Deluxe-hyttejä.

Tere tulemast Tallinnaan

Usein valinta risteilykohteen suhteen tehdään Tukholman ja Tallinnan välillä. Sen lisäksi lähinnä mietitään vain sitä, että lähdetäänkö Turusta vai Helsingistä. Tallinna on eri tyylinen kohde tehdä risteilymatka Tukholmaan verrattuna.

Myös Tallinasta löytyy kuitenkin viehättävä vanha kaupunginosa, eikä Tallinnaan tehdä enää vain viinanhakureissuja. Tallinnassa on mainettaan enemmän historiaa ja historiallisia rakennuksia. Pienet tunnelmalliset kujat, kahvilat ja Suomea edullisemmat ravintolat saavat olon rentoutuneeksi. Hinnat ovat edullisemmat kuin Tukholmassa (vaikkakin nousseet viime vuosina paljon), mikä houkuttelee ostoksille ja ravintoloihin. Tallinnassa on myös monia mielenkiintoisia museoita, kuten Viron historiaan keskittyvä kansallismuseo.

Tallinna tarjoaa myös upeita merinäkymiä ja satamakaupungin tunnelmaa. Kaupungissa voi yöpyä edullisesti useammankin yön, vaikka sitten legendaarisessa Hotel Virussa. Laivamatka Helsingistä on nopea ja kätevä, joten voit nauttia lyhyestä lomasta ilman suurta matka-aikaa. Lyhyemmän matka-ajan vuoksi matka Viroon käy kätevämmin myös heille, joilla on terveydellisiä tai liikunnallisia rajoitteita. Tallinna ja virolaiset toivottavat suomalaiset turistit sydämellisesti tervetulleiksi.

Matkatuliaisten vertailu – makeisia, parfyymejä, nikotiinipusseja?

Tallinna ja Tukholma tarjoavat erilaisia tuliaisia matkailijoille. Tallinnasta voit hankkia herkullisia makeisia, kuten Viron suklaata ja marjapastilleja, jotka ovat suosittuja matkamuistoja. Lisäksi Viron käsitöitä, kuten villasukkia ja keramiikkaa, voi ostaa paikallisista putiikeista kohtuu edullisesti. Virosta voi siis tuoda muutakin kuin lavakaupalla edullista lonkeroa.

Ruotsin makeiset, kuten salmiakki ja suklaa, ovat myös suosittuja tuliaisina. Lisäksi Tukholmassa voi hankkia laadukkaita vaatteita ja design-tuotteita. Moni tekee ostoksensa laivalla tax-free-myymälässä, josta saa edullisesti esimerkiksi parfyymejä ja nuuskaa. Yksi suosiotaan kasvattanut tuliainen Tukholmasta on myös nikotiinipussit.

Nikotiinipusseja on Ruotsissa helposti ostettavissa ja edulliseen hintaan. Valikoimat ovat myös valtavat eri makujen ja nikotiinipitoisuuksien suhteen. Paikan päältä voi ostaa tuliaisiksi hyvinkin vahvoja nikotiinipusseja, mutta suomalaisturistin kannattaa tarkistaa maahantuontisäännökset ennen purkkien ja tornien ostamista.

Tukholma ja Tallinna ovat siis erinomaisia risteilykohteita molemmat, joskin hieman eri tyylisiä. Molemmissa kaupungeissa on omat vahvuutensa ja lopulta jokaisen matkustajan ja perheen on tehtävä valinta omien preferenssien pohjalta.

Vastaa